Bacaan Popular

Rabu, 13 Januari 2010

Kerana Aurat Wanita, Lelaki Berperang Dengan Nafsu Sendiri


Ia merupakan rintihan seorang lelaki sudah berkahwin ( jika belum kahwin, mungkin lebih dahsyat cabarannya) yang masih mempunyai iman tetapi sedang diuji dengan begitu kritikal oleh suasana sekelilingnya, terutamanya oleh wanita.

Wahai para wanita, bantulah dirimu dan umat Islam yang ingin menjaga iman mereka. Janganlah menggoda atau termenggoda (tanpa sengaja) mereka (kaum adam) dengan dosa-dosamu dan kecuaianmu terhadap hak Allah SWT. Moga kita semua terselamat.


Inilah rintihan hamba Allah tersebut;


Boleh dikatakan setiap hari saya berperang dengan nafsu, sakit jiwa dan mental dibuat nyer, tak tau sampai bila dan sampai mana boleh tahan. Nak dimudahkan cerita, boleh dikatakan setiap hari hidup ni berhadapan dengan perempuan-perempuan yang menghairahkan depan belakang kanan kiri (celakalah keatas kamu!!!).

95% jiwa memberontak nak melakukan seks bebas/zina.. 5% jer tinggal sebab takut nanti Allah marah dan sebab kerana aku orang Islam, nasib baik Islam tak bagi. Jalan kearahnyer cukup mudahhhh, sangat mudah bagi saya, tak payah rogol-rogol atau paksa atau bayar. Free sahaja, dah macam-macam strategi saya gunakan untuk penjarakan nafsu ini, sampai membuat perintah berkurung tak payah keluar rumah tapi mana boleh setiap hari, mesti juga kena keluar pergi kerja.

Secara jujurnyer sebahagian orang perempuan zaman sekarang dah melampau!!!! berpakaian melampaui batas tanpa segan silu. atau ada perasaan malu, saya ni orang lelaki kalau disuruh pakai seluar pendek celah kangkang berbaju singlet pergi ke tempat khalayak ramai pun tak sanggup.. maluuuu.. tapi ada orang perempuan yang sanggup pada masa kini mana pegi hilang malunyer aku pun tak tau... menyusahkan akuuu...

Tanpa segan silu saya menaip, kekadang diri terpaksa menumbuk sepak terajang pintu atau bantal maki hamun nyumpah serapah nak meredakan nafsu.. bagi penatt... isteri memang ada tapi sendiri pahamlah.. kalo nampak isteri aku sorangg jerrr mudah sket nak kawall.. kalo dah kluar dari rumah mau terbeliak bijik mata... lagi-lagi kalo time nak gi atau balik kerja.. adehhhh!!! nak gak kawen lagi satu tapi belum mampu lagi...

Kepada kaum perempuan aku merayu tutuplah aurat muuu.. tutup setutupnyerrr.. kasihanilah aku yang terpaksa berperang setiap hari oleh dek kerana perbuatan kamu... tolongglahhh. .. aku bukan orang warakk.. aku bukan orang alim ulamak.. aku hamba Allah yang biasa.. tak tau sampai bila aku mampu bertahan..

Arrr...tu dia keluhan hamba Allah yang Tok Wan maksudkan....amacam...Apabila seseorang itu mempelopori pembukaan auratnya di hari itu, yang menyebabkan lelaki melihatnya mendapat dosa. Pastinya, si wanita itu juga mendapat dosa tanpa kurang bagi setiap mata yang memandang. Adakah hati orang sebegini boleh dikira baik? Setelah gunungan dosa mengaratkan hatinya ?.

Sesungguhnya Allah itu Maha Adil dan Maha Pengasih. Segeralah mendapatkan kasih sayang Allah dengan menta'atinya. Bagi yang berdegil, tiada kata yang dapat diberikan kecuali ; Yakinilah bahawa seksaan Allah terhadap kaum yang melakukan dosa itu benar, RasulNya juga benar, Syurga dan Neraka juga benar. Jika mempercayainya maka mengapa tindakan masih seolah-olah meragui kebenarannya.

Ishhh.... begitu dahsyat godaan. Tapi kisah Tok Wan hampir serupa atau lebih lagi. Setiap pagi Tok Wan akan naik LRT menuju studio. Dalam LRT ni tau-tau sajalah pakaian yang perempuan ni. Lebih2 lagi yang bekerja sebagai salesgirl atau jurujual yang ramai2 turun di stesyen LRT Hang Tuah.

Pelbagai bangsa termasuk anak2 Melayu mendedahkan bentuk badan masing-masing. Kadang2 yang duduk depan kita dalam tren pun tak kurang dahsyatnya. Dah lar pakai skirt pendek, angkat kaki kiri letak atas kaki kanan. Sekali tengok ada macam sila panggong pun juga.

Adoooiii...tapi bila perasan ada perkara seumpama ini kita cuba jangan tengok. Pandamngan mata tujukan ke tempat lain atau baca buku yang dibawa. nak baca SMS ? Ahakss... kebanyakan penumpang dalam tren LRT tu sibuk baca sms atau melayari tenet dengan tepon depa. Baik Tok Wan baca buku lagi banyak faedah.

Kalau ikutkan hati dah lama pindah duduk jauh dari Kuala Lumpur ni. Namun apakan daya tiada tempat lain untuk berpindah. Arrr... kalau anda ada tempat lain untuk Tok Wan sekeluarga sila kemukakan pada Tok Wan. Di dalam facebook pun boleh...


Salam Ukhuwah..~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan