Bacaan Popular

Jumaat, 17 Mei 2013

Bersedia Untuk Menghadapi Peparangan


Rasulullah s.a.w. bersabda yang mafhumnya: 

Pada akhir zaman nanti akan berlaku peperangan demi peperangan demi peperangan. Betul tak? Benar. 

Rasulullah s.a.w. bersabda lagi yang mafhumnya: 

Pada akhir zaman nanti ada padang pasir akan disuburkan dan tanam dengantanam-tanaman. 

Benar atau tidak?

Benar, kerana ini sedang berlaku di Libya setelah kerajaan membina sungai buatan manusia yang terbesar di dunia. Sekarang sudah 135,000 hektar padang pasir ditanam dengan segala macam tanam-tanaman.


Rasulullah s.a.w. bersabda lagi yang mafhumnya: 

Pada akhir zaman nanti hampir tidak dapat masuk secupak gandum ke Iraq. 

Benar sabda Rasulullah s.a.w. ini. Iraq di blocked oleh PBB yang didalangi oleh Amerika sejak 1991.


Rasulullah s.a.w. bersabda lagi yang mafhumnya: 

Kamu akan berdamai dengan kaum Rom lalu memerangi musuh di belakang kamu. 


Ini ditujukan kepada pakatan Pakistan dengan Amerika memerangi Taliban.


Penganalisis Hadith mengatakan Rom (Bani Ishaq) itu ialah Amerika dan Eropah. Semuanya ini sudah berlaku. Kemudian cuba pula lihat apa kata Rasulullah s.a.w. seterusnya.


Sabda Rasulullah s.a.w. yang mafhumnya: 

Kamu akan berebutkan harta di Sungai Furad (Euphrates) di Iraq sehingga 99 orang daripada 100 orang akan mati. Ini belum berlaku dan mungkin akan berlaku kerana sekarang Amerika bercadang hendak menyerang Iraq atas desakan Israel yang mereka tuduh paksi pengganas tetapi sebenarnya merebut kekayaan minyak (harta di sungai
Furad).

Percayalah, Amerika telah menyerang dan menawan Iraq, Israel turut tumpang semangkuk. Ia mengambil kesempatan menyerang Lubnan, Syria, Jordan dan Arab Saudi. Peta sulit negara Zionis ialah dari tebing Laut Mediterranean hingga ke Sungai Euphrates.


Sabda Rasulullah s.a.w. lagi yang mafhumnya: 

Kamu akan dikhianati oleh Bani Ishaq (Amerika dan Eropah) lalu kamu berperang di Dabiq (satu kawasan dekat Damshik). 

Amerika sahabat dunia Arab kini tetapi mengkhianati mereka dengan menolong Israel. Maka berlaku peperangan yang besar - ibu segala peperangan. Islam melawan Kuffar (Amerika, Eropah dan Israel). Ini peperangan yang paling besar dalam sejarah jagat manusia.Apa kata Rasulullah s.a.w. tentang peperangan ini? 

Satu pertiga umat Islam akan lari dari medan pertempuran, satu pertiga lagi musnah, satu pertiga lagi menang.


Sabda Rasulullah s.a.w. lagi yang mahfumya:

Sebahagian orang Islam akan bangun berperang, mereka tidak takut mati. Mereka semuanya hancur. Sebahagian lagi bangun berperang, mereka tidak takut mati. Mereka semuanya hancur. Lalu bangkit sebahagian lagi, mereka tidak takut mati. Mereka
semuanya hancur. Akhirnya pada hari keempat bangun lagi umat Islam berperang, mereka tidak takut mati. Banyaklah yang hancur. Hanya beberapa kerat yang
menikmati kemenangan.Tentang nasib Yahudi dalam peperangan ini, Rasulullah s.a.w. bersabda yang mafhumnya: 


Kamu akan menghancurkan Yahudi, sehingga batu dan pokok bercakap menunjukkan tempat Yahudi bersembunyi.


Begitulah hebatnya peperangan ini beribu-ribu kali lebih dahsyat dari pertempuran Islam melawan Kuffar di Ain Jalud. Sehingga digambarkan oleh Rasulullah s.a.w., sekiranya burung terbang melintasi medan ini akan jatuh mati melihatkan mayat bergelimpangan dan darah membuak-buak. Memang benar senjata nuklear, biolgi atau kimia akan digunakan. Bayangkan kemusnahan umat Islam yang disebutkan oleh Rasulullah s.a.w. itu, sangat dahsyat.

Adakah anda seorang Islam yang pengecut kerana terlalu hayal dengan kemewahan hidup di dunia ini ataupun anda seorang Islam yang berani kerana betul-betul beriman pada Allah s.w.t. dan Rasulullah s.a.w.?

Adakah anda sedar bahawa kehidupan di dunia ini hanya untuk sementara sahaja dan
kehidupan di akhirat adalah untuk selama-lamanya? Lihat diri anda dicermin dan tanya adakah anda seorang Islam yang betul-betul beriman ataupun anda hanya seorang hipokrit yang sekular berminat dengan cara hidup orang-orang kafir? Bersedialah untuk menghadapi peperangan dengan berani dan penuh semangat wahai orang-orang Islam, mudah-mudahan Allah s.w.t. akan memberi kemenangan kepada umat Islam, Insya'Allah.

kredit: Khurshid Begum


Salam Ukhuwah..~

Tiada ulasan:

Catat Ulasan