Bacaan Popular

Rabu, 13 Mac 2013

Perkara Yang Anda Perlu TahuPERKARA YANG ANDA TAHU DAN MUNGKIN TIDAK TAHU MENGENAI MILITARY OF MALAYSIA..


1. Malaysia pernah menghantar pasukan tentera semasa Perang Vietnam bagi membantu Amerika Syarikat menjejaki gerila Viet Cong..

2. Malaysia merupakan satu-satunya negara di dunia yang berjaya menghancurkan ancaman komunis sedangkan kerajaan demokratik Vietnam yang dibantu oleh Amerika Syarikat tewas kepada komunis..

3. ATM diperakui PAKAR PERANG HUTAN oleh seluruh dunia dan merupakan satu satunya pasukan yang Berjaya mengekang komunisme..Percaya atau tidak?

4. VAT69 dijulang sebagai komando terbaik dunia sehinggakan pasukan ini didokumentarikan oleh ASIA CHANNEL..Percaya atau tidak?

5. Perisik Malaysia sama ada PDRM atau ATM merupakan perisikan yang paling terbaik dalam dunia..percaya atau tidak? Pada 1988 seorang perisik KGB, Siddiq Ghouse ditangkap kerana merisik Malaysia? Hal ini dibuktikan dengan kepantasan Malaysia membasmi Al-Maunnah, KMM, Abu Sayyaf, Jemaah Islamiah dan penganas-penganas lain tanpa mengambil masa yang lama..

6. Percaya atau tidak perisik dan anggota elit ATM dan PDRM, apabila bersara dikehendaki melaporkan diri di balai polis bagi waktu dan masa yang ditetapkan? Mereka juga sukar untuk memohon passport atau visa ke luar Negara..

7. Percaya atau tidak panggilan “cikgu” digunakan oleh anggota polis merujuk pada anggota ATM?

8. ATM menjadi rebutan amerika dan Britain. Namun ATM memilih Britain kerana ikatan persahabatan yang kian lama terjalin, namun tahukah anda ATM telah menubuhkan sekolah ketenteraan FORT BENNINGS ?? Di sini diperkatakan tentera terhebat adalah SAS (Britain), diikuti Malaysia (ATM) dan amerika US ARMY. Percaya atau tidak?

9. Bagi menghina Malaysia, Indonesia segaja mengajar angkatan tentera Kemboja. Tapi Indonesia mendapat aib apabila ATM berjaya menerobos kem tentera Kemboja tanpa disedari dan berjaya mematikan periuk api.!! ini amat memalukan mereka..percaya atau tidak?

10. Pasukan elit pertama Malaysia merupakan Sarawak Rangers dan ini merupakan pasukan paling awal sebagai pasukan elit dari negara2 rantau ini.. Percaya atau tidak?

11. Komando Malaysia pernah membantu tentera AS bagi menandakan sasaran-sasaran tentera Serb melalui Laser Target Designator untuk dimusnahkan dengan “Smart Bomb” dari pesawat pengebom NATO..

12. Percaya atau tidak jika dikatakan Komando-komando Malaysia diberi tugas sebagai QRR (Quick Reaction Rescue) bagi tentera2 NATO dalam perang BOSNIA? Suatu ketika dahulu pernah dicatatkan dalam newspaper di Amerika..hal ini dan diperakui oleh tentera-tentera asing dan mengelarkan pasukan negara yang datang untuk garisan mati..

13. Malaysia pernah menghantar 7 anggota komando terbaik ke Manila dalam satu misi khas mengambil dokumen berkaitan sabah suatu ketika dahulu..Operasi itu dikenali sebagai "OPS SABAH SELAMANYA"..(FAKTA YG TIDAK DAPAT DI SAH)

14. Tahukah anda filem “Black Hawk Down” mengisahkan pemberontakan di Somalia, menyelewengkan fakta sebenar di mana sebenarnya tentera Malaysialah yang menjadi wira, tetapi oleh kerana ia filem Hollywood, maka peranan Malaysia langsung tidak diiktiraf..

15. Komando Malaysia pernah mencerobohi kompleks pertahanan udara Singapura di Bukit Batuk lalu menampal setem malaysia pada setiap peluru berpandu , meja officer dan menukar bendera singapore dgn bendera malaysia pada meja pegawai tinggi. tujuannya membalas dendam kerana jet singapore sering menceroboh ruang udara johor.. mereka mlakukan tugas tersebut hanya 1 hari tanpa dapat kesan. kakitangan komplek pertahanan singapore yg terlibat telah dipecat kerana insiden itu..

kredit: rakangroup


Salam Ukhuwah..~

6 ulasan:

 1. Hanya Jauhari mengenal manikam! Secara peribadi saya kurang setuju Kerajaan Malaysia terutama Kementerian Pertahanan melayan segala macam kerenah dan pertanyaan dari pihak Pakatan Pembangkang yang mahu rahsia2 sistem pertahanan negara didedahkan kepada mereka didalam Parlimen.

  Mana boleh perkara2 sesulit begitu dikongsikan secara terbuka dan didebatkan oleh ahli2 parlimen yang seterusnya menghebahkan pula kepada media2 sosial terutama nya media cenderung kepada pembangkang seperti Malaysiakini, Keadilan Daily dan Harakah?

  Sepatutnya Kementerian Dalam Negeri menangkap dan mendakwa para pencacai petualang yang sering mendedahkan rahsia2 ketenteraan dan kepolisian kepada umum. Ini tidak! Siap boleh dibawa masuk ke ruang2 sulit serta rahsia dikongsikan dengan mereka yang berniat jahat terhadap pertahanan negara kita! Perkara begini patut dihentikan dengan segera dan mereka yang mendedahkan rahsia ketenteraan dan kepolisian Malaysia didakwa dan jika sabit kesalahan dihumban kedalam penjara atau menerima hukuman kapital kerana menderhaka kepada negara kita!

  BalasPadam
  Balasan
  1. Rahsia pertahanan tetap rahsia. Tok Wan bersetuju dengan Mahaguru58..~

   Padam
 2. Mohon izin untuk disiar semula dalam blog saya

  pbssainsonline.blogspot.com

  BalasPadam
  Balasan
  1. Silakan berkongsi Zamrud...terima kaseh jua kerana sudi mengembangkan pengetahuan, disamping menjulang jasa PDRM dan ATM kita..~

   Padam